Zagreb, 4. prosinca 2006.

Poštovani/a ravnatelj/u/ice!

Udruga za demokratsko društvo (UDD), uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, u okviru edukativnog projekta PROTIV KORUPCIJE nastavlja s organizacijom instruktivnih seminara za nastavnike srednjih škola i gimnazija (pozvani su nastavnici iz predmeta: politika i gospodarstvo, sociologija, etika, vjeronauk, kao i zainteresirani nastavnici iz drugih predmeta). Seminar će se održati u subotu, 16. prosinca 2006. godine, u Splitu, od 10 - 18 sati, a vodit će ga dr. Neven Šimac, pravnik i politolog, i gđa Nataša Đurović, voditeljica odjela USKOK-a za prevenciju korupcije.

Osnovni cilj seminara je razvijanje svijesti nastavnika srednjih škola o štetnim posljedicama korupcije, te njihova priprema za rad s učenicima kroz interaktivno učenje o korupciji, njezinim pojavnim oblicima, metodama za njezino suzbijanje, te razvijanje modela za učinkovitu prevenciju korupcije u srednjim školama. Na primjerima razgovora, igre, samostalnih istraživanja ispitat će se mogućnosti poticanja i podupiranja aktivnog sudjelovanja učenika u procesa stjecanja znanja o borbi protiv korupcije primjenjivih u svakodnevnom životu pri čemu valja težiti za tim da učenik od pasivnog primatelja informacija postane angažirani subjekt. Seminar se temelji na knjižici dr. Nevena Šimca "PROTIV KORUPCIJE" (biblioteka udd-a "Mala škola demokracije"). Sudionici seminara dobit će knjižicu "Protiv korupcije" s radnim materijalom, kao i potvrdu o sudjelovanju na seminaru.

Prijavom na instruktivni seminar nastavnici se obvezuju do kraja školske godine organizirati po jednu radionicu s grupom učenika u svojoj školi, te povodom Međunarodnog dana za borbu protiv korupcije, 9. prosinca 2007, obilježavanje tog dana u svojoj školi u suradnji s našom udrugom.

Nastavnicima izvan Splita pokrivamo troškove puta i eventualne troškove smještaja.

Molimo Vas, da se zbog ograničenog broja sudionika, zainteresirani nastavnici prijave ispunjavanjem priložene prijave s motivacijskim pismom najkasnije do srijede, 13. prosinca 2006, poštom (Zagreb, Trg S. Radića 3/II), faksom (01/46 16 984) ili elektronski (udd@zg.t-com.hr). Informacije na broj: 01 46 16 984 ili 098 314 951 ili elektronski. Izabrani nastavnici odmah će potom biti obaviješteni o mjestu održavanja seminara, kao i o programu rada.

S poštovanjem,

Za Upravni odbor UDD-a
Jakov Kušan


prijavnica

UDD - Udruga za demokratsko društvo
ima čast pozvati Vas na obilježavanje
Međunarodnog dana borbe protiv korupcije,
koje će se održati

u subotu, 9. prosinca 2006. godine,
od 11 - 13 sati,
u XVI. Gimnaziji, u Zagrebu,
Križanićeva 4 A,

pod motom

UMREŽI/MO SE!

http://protivkorupcije.udd.hr

Program:

· interaktivno predstavljanje antikorupcijskog edukativnog portala:

· fokus grupa o smjernicama za razvoj antikorupcijskih edukativnih inicijativa i aktivnosti

· domjenak

Veselimo se Vašem dolasku!

Financijski omogućili: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske i Ured Republike Hrvatske za ljudska prava. Zahvaljujemo!

Kontakt: UDD, gsm 098 314 951, udd@zg.t-com.hr, udd@protivkorupcije.udd.hr

Na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, u subotu, 9. prosinca 2006, od 9 - 11 sati, na Tržnici Dolac organiziramo info štand na kojem ćemo dijeliti antikorupcijske materijale, a u nedjelju poslijepodne, dok je još svečarskog raspoloženja (Međunarodni dan ljudskih prava),
pred zagrebačkim bolnicama nastavit ćemo dijeliti materijale posjetiteljima. Nemojte reći da se ništa ne može!
Volonteri svih boja, Javite se!
udd | 10000 Zagreb | Stjepana Radića 3 | tel/fax. (0385 1) 631 0039 | udd@udd.hr.