IZAZOVI EUROPSKIH INTEGRACIJA

Okrugli stol
u organizaciji UDD-Udruge za demokratsko društvo, Centra za europsku dokumentaciju i istraživanje - R. Schuman (CEDI) i Europskog kruga - Hrvatska (EKH), u suradnji s Hrvatskim radijem Nova Gradiška,

u subotu, 14. travnja 2007, u 10 sati

u Novoj Gradiški, Gradska vijećnica, Trg kralja Tomislava 2.

Sudjeluju:
Dr. Neven Šimac, stručnjak za europske integracije,
g. Pero Bilušić, načelnik Odjela za informiranje
o europskim integracijama,
predstavnici županije, općine, susjednih općina,
civilnoga društva

Okrugli stol dio je projekta „Premostiti informacijsku prazninu o europskim integracijama u Republici Hrvatskoj", koji se provodi uz potporu Delegacije Europske komisije u RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

European Union


Delegation of the European Commission to the Republic of Croatia

---------------------------------------------------------------------------O B A V I J E S T

UDD-Udruga za demokratsko društvo u suradnji s Centrom R. Schuman i Europskim krugom - Hrvatska, uz potporu Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, u okviru projekta „Premostiti informacijsku prazninu o europskim integracijama u Republici Hrvatskoj" nastavlja ciklus radio emisija „Ususret Europi",

u ponedjeljak, 16. travnja 2007, u 17.30
(„Europa solidarnosti: europski programi")

na Hrvatskom katoličkom radiju (HKR),

Sljeme 103,5 mhz, Split 97,9 mhz, Biokovo 107,9 mhz, Šibenik 104,5 mhz, Vinkovci 104,9 mhz, Osijek 98,6 mhz, Slavonski Brod 98,7 mhz, Vukovar 102,4 mhz.

---------------------------------------------------------------------------

ANNOUNCEMENT


Association for Democratic Development (ADD) in co-operation with the Centre R. Schuman and European Circle - Croatia, and with support of Delegation by the European Commission to the Republic of Croatia and National Foundation for Civil Society Development, within the project «Bridging the Information Gap on Europe in Croatia», is continuing with
the series of broadcasts «Towards Europe»

on Monday, 16th April 2007, at 17.30
("An Europe of solidarity - European Union programmes"),
on Croatian Catholic Radio (HKR).


European Union


Delegation of the European Commission to the Republic of Croatia

---------------------------------------------------------------------------


Zagreb, 27. ožujka 2007.

Poštovani!

Udruga za demokratsko društvo (UDD), uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, u okviru edukativnog projekta «Protiv korupcije» nastavlja s organizacijom instruktivnih seminara za nastavnike srednjih škola i gimnazija (pozvani su nastavnici iz predmeta: politika i gospodarstvo, sociologija, etika, vjeronauk, kao i zainteresirani nastavnici iz drugih predmeta). Seminar će se održati u subotu, 21. travnja 2007. godine, u Zagrebu, od 10 - 17 sati, a vodit će ga dr. Neven Šimac, pravnik i politolog, gđa Nataša Đurović, zamjenica ravnatelja USKOK-a i dr. Berto Šalaj, politolog.

Osnovni cilj seminara je razvijanje svijesti nastavnika srednjih škola o štetnim posljedicama korupcije, te njihova priprema za rad s učenicima kroz interaktivno učenje o korupciji, njezinim pojavnim oblicima, metodama za njezino suzbijanje, te razvijanje modela za učinkovitu prevenciju korupcije u srednjim školama. Na primjerima razgovora, igre, samostalnih istraživanja ispitat će se mogućnosti poticanja i podupiranja aktivnog sudjelovanja učenika u procesa stjecanja znanja o borbi protiv korupcije primjenjivih u svakodnevnom životu pri čemu valja težiti za tim da učenik od pasivnog primatelja informacija postane angažirani subjekt. Seminar se temelji na knjižici dr. Nevena Šimca "PROTIV KORUPCIJE" (biblioteka udd-a "Mala škola demokracije"). Sudionici seminara dobit će knjižicu "Protiv korupcije" s radnim materijalom, kao i potvrdu o sudjelovanju na seminaru. Prilažemo program rada.

Prijavom na instruktivni seminar nastavnici se obvezuju do kraja školske godine organizirati po jednu radionicu s grupom učenika u svojoj školi, te povodom Međunarodnog dana za borbu protiv korupcije, 9. prosinca 2007, potaknuti obilježavanje tog dana u svojoj školi u suradnji s našom udrugom.

Nastavnicima izvan Zagreba pokrivamo troškove puta javnim prijevozom (autobusna karta ili karta vlaka 2. razreda) i eventualne troškove smještaja. Nema kotizacije, seminar i materijali su besplatni.

Molimo Vas da se zainteresirani nastavnici prijave ispunjavanjem priložene prijave s motivacijskim pismom najkasnije do utorka, 17. travnja 2007, faksom (01/63 10 039) ili elektronski (udd@zg.t-com.hr). U srijedu, 18. travnja 2007. projektni tim će proučiti pristigle prijave, izabrati 25 nastavnika i istog dana izabrane nastavnike obavijestiti o mjestu održavanja seminara. Za dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Za Upravni odbor UDD-a:
Jakov Kušan

---------------------------------------------------------------------------
Info: UDD - Udruga za demokratsko društvo 1000 Zagreb, Gotovčeva 6
tel/fax. 01 63 10 039 gsm 098 314 951 udd@zg.t-com.hr

udd | 10000 Zagreb | Gotovčeva 6 | tel/fax. (0385 1) 631 0039 | udd@udd.hr.