Najave

Otvorene prijave za besplatnu dvodnevnu radionicu pisanja projekata

UDD uz financijsku potporu Grada Zagreba, kroz projekt „ Novi EU izazovi“, priprema cikluse radionica pisanja prijedloga projekata za natječaje Europskog socijalnog fonda (ESF) i programa Erasmus +.

Prva dvodnevna radionica za pripremu projekata za natječaje Europskog socijalnog fonda (ESF) održat će se u Zagrebu 20. i 21. prosinca 2018. godine, od 10 – 16 sati. Namijenjena je organizacijama civilnog društva, predstavnicima neprofitnih medija, gradskih ureda i poslovnih subjekata, studentima, kao i svim zainteresiranim građanima s područja Grada Zagreba.

Pozivamo zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na radionici prijavom na e-adresu: ured.udd@gmail.com , do utorka, 18. prosinca 2018. godine. Broj mjesta na radionici je ograničen, a kriterij odabira je redoslijed prijava. Prijavljeni će biti obaviješteni o lokaciji održavanja radionice najkasnije u srijedu, 19. prosinca 2018. godine, do 12 sati.

* * *

 

Pratite nas na portalima:

javnodobro.udd.hr/

protivkorupcije.udd.hr/

* * *

UDD organizira dijeljenje brošure „Upravljajmo dobro NAŠIM dobrima“ u subotu, 12. svibnja 2018., od 11 – 13 sati, na Europskom trgu u Zagrebu u okviru „Dana otvorenih vrata EU projekata“ koji predstavljaju način na koji se Hrvatska ove godine uključila u širu kampanju koju provodi  Europska komisija pod nazivom “Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti  građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

O kampanji Europske komisije više na poveznici:

http://ec.europa.eu/regional_policy/hr/policy/communication/euinmyregion

 

 

* * *

Najava radionica

„Europska iskustva u upravljanju javnim dobrima: Berlin“

Najavljujemo radionice „Europska iskustva u upravljanju javnim dobrima: Berlin“ koje će se održati:

- u petak, 22. rujna 2017. godine, u Info centru Udruge Dobra, Ulica A. Starčevića 5, u Metkoviću, od 10 – 12 sati,

- u utorak, 26. rujna 2017. godine, u Klubu Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2/I, u Zagrebu, od 18 – 20 sati,

- u ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine, u Info centru Centra za održivi razvoj, P. Vujčića 1, u Imotskom, od 11 – 13 sati.

Na radionicama će biti prenesena berlinska iskustva upravljanja vodnim resursima koje sa studijskog posjeta Berlinu donose predstavnici naših partnerskih organizacija.

Na radionice pozivamo predstavnike organizacija civilnoga društva, lokalnih samouprava te sve zainteresirane građane.

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak na adresu: ured.udd@gmail.com

Projekt “Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”, provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Udruge DOBRA i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu povećanja odgovornosti i transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, jačanja kapaciteta novinara na istom području, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog upravljanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

* * *

UDDUdruga za demokratsko društvo

u partnerstvu s  Udrugom Dobra iz Metkovića i Centrom za održivi razvoj iz Imotskog,

uz potporu Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge,

započinje

ciklus od deset kontakt emisija utorkom

« EUROSFERA»,

u okviru projekta

Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima“,

u utorak, 5. rujna 2017, u 13 sati,

na Hrvatskom katoličkom radiju (HKR).

U uvodnoj emisiji poslušajte razgovor s gostom

prof. dr. Zdravkom Petakom, stručnjakom za javne politike s Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba. Saznajte što su sve javna dobra, kako postići transparentnost u upravljanju javnim dobrima, imamo li dovoljno razvijeno civilno društvo koje se aktivno uključuje u provedbe javnih politika, …

Slijedi emisija u utorak, 12. rujna 2017. godine, u 13 sati, u kojoj možete saznati više o našoj brošuri “Upravljajmo dobro NAŠIM dobrima“. Gost je autor brošure, Milan Koštro. Brošuru možete naći na poveznici: http://javnodobro.udd.hr/wp-content/uploads/2017/06/Upravljajmo-dobro-nas%CC%8Cim-dobrima.pdf

U utorak, 19. rujna 2017. godine u emisiji o upravljanju zaštićenim područjima gostovat će mr. sc. Irina Zupan, načelnica Odjela za zaštitu prirode u Državnom zavodu za zaštitu prirode.

U utorak, 26. rujna 2017. godine autorica i voditeljica emisije Galina Popović ugostit će dr. sc. Božu Skoku s kojim će u emisiji razgovarati o studiji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti “Hrvatska prirodna bogatstva – zaštita i odgovorni razvoj” koja sadrži popis svih prirodnih bogatstava Hrvatske.

U utorak, 3. listopada 2017., poslušajte razgovor sa stručnjakom za pravo okoliša iz Zelene akcije, Enesom Ćerimagićem,  o koncesioniranju javnih dobara.

U utorak, 10. listopada 2017., u emisiji gostuje Toni Vidan iz Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO), savjetodavnog tijela Europske unije (T. Vidan u EGSO-u predstavlja Zeleni forumi, mrežu hrvatskih okolišnih udruga).

Pitanja možete postaviti telefonom na 01 460 99 88,   sms-om na 099 460 99 88

ili e-putem na udd@udd.hr

H K R

Sljeme 103,5 mhz, Split 97,9 mhz, Biokovo 107,9 mhz, Šibenik 104,5 mhz, Vinkovci 104,9 mhz, Osijek 98,6 mhz, Slavonski Brod 98,5 mhz, Vukovar 102,4 mhz.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“. Projekt sufinancira Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.

Sadržaj ove emisije isključiva je odgovornost UDD-a i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije. Stajališta izražena u ovoj emisiji ne odražavaju nužno stajališta Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge.

* * *

Počinjemo s info štandovima

„Upravljajmo dobro NAŠIM dobrima“

Najavljujemo info štandove na kojima će se građanima dijeliti brošure „Upravljajmo dobro NAŠIM dobrima“ uz ostale projektne materijale:

-       u Opuzenu, 9. kolovoza 2017., od 17.00-19.00 sati, kod Staroga mosta,

-       u Metkoviću, 11. kolovoza 2017., od 18.00-20.00 sati, na manifestaciji “Dani neretvanske kneževine”,

-       u Imotskom, 14. kolovoza 2017., od 10.00 do 12.00 sati, kod robne kuće IMA na glavnom gradskom trgu,

-       u Pločama, 19. kolovoza 2017., od 18.00-20.00 sati, na Ribarskoj večeri.

Info štandovi dio su projekta Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”,  koji se provodi u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo iz Zagreba, Udruge DOBRA iz Metkovića i Centra za održivi razvoj iz Imotskoga.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Brošuru možete pronaći na slijedećoj poveznici:

http://javnodobro.udd.hr/wp-content/uploads/2017/06/Upravljajmo-dobro-nas%CC%8Cim-dobrima.pdf

 

* * *

Najava

UDD-Udruga za demokratsko društvo

najavljuje predstavljanje

prvog izvještaja Policy studije o sadržaju i provedbi Strategije suzbijanja korupcije i Strategije razvoja javne uprave u 2016. i 2017. godini

i

publikacije “Upravljajmo dobro NAŠIM dobrima”,

koje će se održati u utorak, 4. srpnja 2017., u 12 sati, u Klubu Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2/1, u Zagrebu.

Sudjeluju:

Anka Kekez Koštro, autorica analize,

Milan Koštro, autor i urednik publikacije,

Ančica Petrušić, voditeljica projekta,

Branimir Zekić, moderator.

Studija i publikacija nastale su u okviru projekta “Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima“ koji se provodi u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. O projektu opširnije na portalu: http://javnodobro.udd.hr/.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate Ančicu Petrušić na 098 314 951 ili na e-adresu: udd@zg.t-com.hr.

* * *

Najava seminara o upravljanju javnim dobrima

UDD – Udruga za demokratsko društvo organizira seminar za predstavnike organizacija civilnoga društva i lokalnih samouprava Grada Zagreba ”Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”,  koji  će se održati 23. i 24. ožujka 2017. godine, u Zagrebu, u okviru istoimenog projekta.  Seminar se organizira s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva i javne uprave Grada Zagreba na području transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, osobito vezano uz sukob interesa, javnu nabavu, dodjelu koncesija i pravo na pristup informacijama.

Projekt Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”,  provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Udruge DOBRA i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu povećanja odgovornosti  i transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, jačanja kapaciteta novinara na  istom području, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog upravljanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Prijave na e-adresu: udd@zg.t-com.hr


* * *

Najava predstavljanja izvještaja policy analize o provedbi

strategija suzbijanja korupcije i reforme javne uprave u 2016. godini

Najavljujemo predstavljanja izvještaja policy analize o provedbi strategija suzbijanja korupcije i reforme javne uprave u 2016. godini, koje će se održati u Zagrebu, u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, u srijedu, 21. prosinca 2016. godine, u 11 sati i 30 minuta.

Policy analizu o provedbi strategija suzbijanja korupcije i reforme javne uprave provodi gđa Anka Kekez-Koštro u okviru projekta „Umrežimo se – protiv korupcije!“ što ga UDD – Udruga za demokratsko društvo provodi u partnerstvu s Pravnim fakultetom iz Splita, Udrugom Dobra i Centrom za održivi razvoj  kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj”. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Na predstavljanju analize će uz Anku Kekez-Koštro sudjelovati prof. dr. Zdravko Petak, Maja Baričević, načelnica Sektora za suzbijanje korupcije pri Ministarstvu pravosuđa, Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, predstavnici partnerskih organizacija (Udruga Dobra i Centar za održivi razvoj) i suradnika (Grada Metkovića), nositelja projekta (UDD – dr. Tihomir Žiljak), te predstavnica ODRAZ-a.

Nakon predstavljanja analize bit će prikazan dokumentarni film „Umrežimo se – protiv korupcije!“.

Za sve dodatne informacije molimo  Vas da nas kontaktirate na 098  314 951 (Ančica Petrušić, voditeljica projekta).

 

* * *

Najava TV emisija iz ciklusa

„Umrežimo se – protiv korupcije!“

na Nezavisnoj televiziji i TV Dalmaciji

Najavljujemo emisije iz ciklusa „Umrežimo se – protiv korupcije!“ 19. prosinca 2016. godine:

- na kanalu Mreža TV Zagreb, od 17.30 sati,  u kojoj o pošasti korupcije gori dr. Neven Šimac,

- na kanalu Mreže TV Split, od17.30 sati, u kojoj o participativnom budžetiranju govori Goran Matić iz Zelene Istre.

Ciklus emisija dio je projekta “Umrežimo se – protiv korupcije!”, koji se provodi u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra iz Metkovića i Centra za održivi razvoj iz Imotskoga s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“.  Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

(Više informacija o projektu: http://www.udd.hr/?page_id=8 )

* * *

Najava radionice u Metkoviću

Građani kreiraju proračun!

Udruga DOBRA Vas poziva na radionicu „Participativno budžetiranje“,  koja će se održati 13. prosinca 2016., od 12.00 – 15.00 sati u Hotelu Narona, Trg kralja Tomislava 1. Radionica se provodi u okviru projekta „Umrežimo se-protiv korupcije!“, a namijenjena je organizacijama civilnog društva, predstavnicima/ama lokalnih i nacionalnih vlasti te političkih stranaka općenito i svim zainteresiranim građanima. Na radionici će biti prezentirano participativno budžetiranje, odnosno sudjelovanje građana u pripremi, donošenju i nadzoru lokalnih proračuna.  Participativno budžetiranje prepoznato je diljem svijeta kao izvrsno sredstvo utvrđivanja potreba lokalne zajednice i značajan alat pri suzbijanju korupcije i klijentelizma.

Radionici će prethoditi organizacija info štanda u ulici Ante Starčevića 8, u Metkoviću, u utorak, 13. prosinca 2016. godine, od 10.00 – 12.00 sati.  Na štandu će predstavnici partnerskih organizacija uz tiskane materijale pružati informacije o projektu i pitanjima vezanima uz projektne teme. (Više informacija o projektu: http://www.udd.hr/?page_id=8 )

Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra iz Metkovića i Centra za održivi razvoj iz Imotskoga s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-adresu: dobra.udruga@gmail.com ili na broj 091 782 96 85.

 

* * *

Najava info štanda u Zagrebu

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i Međunarodnog dana ljudskih prava organiziramo info štand u Zagrebu, na Cvjetnom trgu (Trg Petra Preradovića), 10. prosinca 2016. godine, od 11 – 13 sati. Predstavnici UDD-a dijelit će građanima brošuru „Korupcija i klijentelizam na lokalnoj razini“ i druge slične materijale iz projekta “Umrežimo se – protiv korupcije!”.

Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra iz Metkovića i Centra za održivi razvoj iz Imotskoga s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“.  Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Više informacija o projektu: http://www.udd.hr/?page_id=8

Brošuru u elektronskom obliku možete pronaći na poveznici:

http://protivkorupcije.udd.hr/wp-content/uploads/2016/02/Bros%CC%8Cura.pdf

* * *

Najava ciklusa TV emisija „Umrežimo se – protiv korupcije!“

Od 9. – 18. prosinca 2016. godine, od 8 sati, na kanalu Doma TV pogledajte ciklus emisija „Umrežimo se – protiv korupcije!“.

Ciklus emisija dio je projekta “Umrežimo se – protiv korupcije!” koji se provodi u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra iz Metkovića i Centra za održivi razvoj iz Imotskoga s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“.  Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

(Više informacija o projektu: http://www.udd.hr/?page_id=8 )

* * *

Najava info štanda u Splitu i Sinju

Najavljujemo održavanje info štandova:

- u Splitu, na Marmontovoj ulici, u petak, 2. prosinca 2016., od 11 – 13 sati,

- u Sinju, na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava,  u subotu, 3. prosinca 2016., od 11 – 13 sati.

Na štandovima će predstavnici partnerskih organizacija i ustanova uz tiskane materijale pružati informacije o projektu “Umrežimo se – protiv korupcije!” i razgovarati s građanima o problemima vezanim uz projektne teme.

Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra iz Metkovića i Centra za održivi razvoj iz Imotskoga s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“.  Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

(Više informacija o projektu: http://www.udd.hr/?page_id=8 )

* * *

Najava info štanda u Imotskom

Najavljujemo održavanje info štanda u okviru Sajma sportskih udruga, a u organizaciji Zajednice udruga u nedjelju, 27. studenoga 2016, od 15 – 20 sati,  u trgovačkom centru Park&Shop, u Imotskom. Na štandu će predstavnici partnerskih organizacija uz tiskane materijale pružati informacije o projektu “Umrežimo se – protiv korupcije!” i razgovarati s građanima o problemima vezanim uz projektne teme.

Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra iz Metkovića i Centra za održivi razvoj iz Imotskoga s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“.  Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

(Više informacija o projektu: http://www.udd.hr/?page_id=8 )

* * *

Najava seminara o upravljanju javnim dobrima

Udruga DOBRA iz Metkovića u suradnji s UDD – Udrugom za demokratsko društvo organizira seminar za predstavnike organizacija civilnoga društva i lokalnih samouprava Dubrovačko-neretvanske županije ”Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”  koji  će se održati 27. i 28. listopada 2016., u Metkoviću u Hotelu Narona, Trg kralja Tomislava 1, u okviru istoimenog projekta.  Seminar se organizira s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva i javne uprave Dubrovačko-neretvanske županije na području transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, osobito vezano uz sukob interesa, javnu nabavu, dodjelu koncesija i pravo na pristup informacijama.

Projekt Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”,  provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Udruge DOBRA i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu povećanja odgovornosti  i transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, jačanja kapaciteta novinara na  istom području, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog upravljanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Program seminara

* * *

Centar za održivi razvoj organizira seminar “Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”, koji će se održati u Makarskoj, 09. i 10. lipnja 2016. (četvrtak i petak) u okviru istoimenog projekta.

Ovim putem Vas pozivamo da se prijavite i sudjelujete na ovom zanimljivom seminaru.

Cilj seminara je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i javne uprave Splitsko-dalmatinske županije na području transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, osobito vezano uz sukob interesa, javnu nabavu, dodjelu koncesija i pravo na pristup informacijama.

Za sudionike izvan Makarske pokrivamo troškove puta i smještaja, a za sve sudionike osigurana je prehrana i osvježenje u pauzama. Nema kotizacije.

Prijaviti se možete ispunjavanjem i slanjem priložene prijavnice na e-adresu cor.dalmacija@gmail.com ili putem onlineobrasca na poveznici https://goo.gl/jE7zfi do utorka, 07. lipnja 2016. godine do 16 sati. Broj sudionika je ograničen, a kriterij odabira bit će redoslijed prijave na seminar. Program sa svim potrebnim praktičnim informacijama odabrani sudionici dobit će najkasnije do 08. lipnja 2016. godine do 12 sati.

Projekt Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”, provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu povećanja odgovornosti  i transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, jačanja kapaciteta novinara na istom području, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog upravljanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-adresu cor.dalmacija@gmail.com, na broj telefona 021/410-274 ili mobitela 098/540 538.

Više informacija na poveznici: http://www.cdr.hr/index.php/702-seminar-za-odgovorno-i-transparentno-upravljanje-javnim-dobrima-i-prirodnim-resursima

* * *

S e m i n a r   z a   n o v i n a r e

U okviru projekta “Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima” organiziramo seminar za novinare u Zagrebu, 27. i 28. svibnja 2016. (petak i subota).

Seminar se organizira  s ciljem jačanja kapaciteta novinara na području transparentnosti, osobito vezano uz pravo na pristup informacijama, sukob interesa, javnu nabavu, dodjele koncesija u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima.

Projekt “Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima”, provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu povećanja odgovornosti  i transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, jačanja kapaciteta novinara na istom području, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog upravljanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2012 „Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Za sudionike izvan Zagreba pokrivamo troškove puta i smještaja, a za sve sudionike osigurana je prehrana. Nema kotizacije.

Prijaviti se možete na e-adresu udd@zg.t-com.hr, do utorka, 24. svibnja 2016. Broj sudionika ograničen je na 20. Kriterij odabira bit će redoslijed prijave na seminar. Program sa svim potrebnim praktičnim informacijama odabrani sudionici dobit će do 25. svibnja 2016. godine.

* * *

Predstavljanje prvog izvještaja policy analize provođenja strategija suzbijanja korupcije i razvoja javne uprave u 2015. godini

30. ožujka 2016. godine, u 10.15 sati, u Kući Europe, Ulica A. Cesarca 4, Zagreb

Analiza provođenja strategija suzbijanja korupcije i razvoja javne uprave provodi se u okviru projekta “Umrežimo se – protiv korupcije!”,  koji se provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U predstavljanju sudjeluju:

Nj. E. Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Marko Kovačić, pomoćnik ministrice uprave,  dr. sc. Igor Vidačak, ravnatelj Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Anka Kekez Koštro, autorica analize s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, prof. emeritus Marc Gjidara, sa Sveučilišta Panthéon-Assas – Paris 2, dr. Neven Šimac, predsjednik Savjetodavnog odbora UDD-a.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na broj: 098 314 951.

* * *

Poziv na seminar “Umrežimo se – protiv korupcije!”

Pozivamo članove organizacija civilnoga društva i predstavnike lokalne uprave Grada Zagreba na seminar “Umrežimo se – protiv korupcije!”, koji će se održati u Zagrebu, 31. ožujka i 1. travnja 2016. u okviru istoimenog projekta.

Seminar se organizira  s ciljem poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave.

Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Prilažemo program seminara i prijavnicu. Za prijavljene sudionike osigurana je prehrana i osvježenje.

Prijaviti se možete ispunjavanjem i slanjem prijavnice na e-adresu udd@zg.t-com.hr do srijede, 30. ožujka 2016. godine, do 17 sati. Broj sudionika ograničen je na 25. Kriterij odabira bit će redoslijed prijave na seminar.  Svi prijavljeni dobit će informaciju je li njihova prijava prihvaćena do 30. ožujka 2016. do 19 sati, a odabrani će biti obaviješteni o mjestu održavanja seminara.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju – kontaktirajte  nas na broj: 098 314 951!

* * *

Radionica za mlade novinare

Za mlade s područja Grada Zagreba koji bi željeli sudjelovati u radu antikorupcijskog portala i koje zanima istraživačko novinarstvo pozivamo da se prijave na radionicu „Protiv korupcije“ koji će se održati u srijedu, 30. ožujka 2016. godine, od 15 sati, u Zagrebu, u Ulici grada Mainza 24 (u prostorijama Centra za civilne inicijative /CCI/ ). Prilažemo program radionice, a zainteresirane molimo da se prijave na e-adresu:udd@zg.t-com.hr do 30. ožujka 2016. godine, do 13 sati, s naznakom „Radionica za novinare“.  Budući da je broj sudionika ograničen, kriterij odabira bit će redoslijed prijave na seminar.

Projekt se provodi uz potporu Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje.

* * *

Radionica Volontiranjem  za bolji svijet

U okviru projekta Volontiranjem  za bolji svijet organiziramo radionicu edukacije mladih volontera, koja će se održati u četvrtak, 31. ožujka 2016. godine, od 15 do 19 sati, u Zagrebu, u Ulici grada Mainza 24 (u prostorijama Centra za civilne inicijative /CCI/ )

Cilj je radionice  upoznati mlade s volontiranjem, izradom plana volonterske akcije, mogućnostima i prednostima volontiranja te pravima i obvezama volontera.

Okvirni plan rada: osobine i motivacija volontera, uloga, značaj i vrijednost volonterstva, što je potrebno za uspješno volontiranje, kako se uključiti; volontiranje u organizaciji, timski rad; prava i obveze volontera i organizatora volontiranja (Zakon o volonterstvu, Etički kodeks volontera, potvrda o volontiranju); primjeri dobre prakse volontiranja mladih; volonterstvo i razvoj zajednice, građanski aktivizam, kako osmisliti plan volonterske akcije,  organizacija akcija i inicijativa  mladih.

Zainteresirane molimo da se prijave na e-adresu: udd@zg.t-com.hr, s naznakom: VOLONTERSTVO.  Budući da je broj sudionika ograničen, kriterij odabira bit će redoslijed prijave na seminar.

Projekt se provodi uz potporu Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje.

*  *  *

UDD-Udruga za demokratsko društvo objavljuje natječaj za radno mjesto: suradnik/ca na određeno vrijeme (12 mjeseci)

Radno vrijeme: 100% radnog vremena mjesečno

Mjesto rada: Zagreb

Uvjeti:

-          VSS

-          minimalno 1 godina rada na pisanju i provođenju EU projekata, s naglaskom na poznavanje administrativnih procedura u provođenju EU projekata,

-          poznavanje regulatornog okvira za financijsko poslovanje organizacija civilnoga društva,

-          izvrsno poznavanje rada na računalu (Microsoft Word, Excel, Internet, Powerpoint i služenje aplikacijama za grafičko oblikovanje),

-          sposobnost procesuiranja, sažimanja, analiziranja i prezentiranja velikih količina informacija,

-          izvrsno poznavanje standardnog hrvatskog jezika u govoru i pismu,

-          tečno znanje engleskog jezika (razina B2),

-          pouzdanost, odgovornost i urednost,

-          izražene komunikacijske sposobnosti,

-          snažan osjećaj za timski rad.

Prednosti:

-          završen fakultet ekonomskog usmjerenja,

-          /ne/formalno obrazovanje u području provedbe EU projekata,

-          iskustvo u uspješnoj provedbi postupaka javne nabave prema PRAG-u,

-          iskustvo u administriranju projekata s većim proračunima.

Radni zadaci:

-          izrada kvartalnih, među i finalnih izvješća projekata za Ugovorno tijelo,

-          izrada, planiranje i praćenje financija u suradnji s voditeljicom projekta, izrada ugovora i priprema dokumentacije za knjigovodstvo i Ugovorno tijelo,

-          asistiranje pri provedbi projekata financiranih iz EU fondova,

-          suradnja s partnerima, suradničkim ustanovama i relevantnim institucijama

-          organizacija projektnih aktivnosti,

-          provođenje postupaka javne nabave prema PRAG-u,

-          vođenje potrebnih evidencija te arhiviranje administrativnih dokumenata,

-          praćenje nacionalnih i europskih propisa vezanih uz provedbu projekata udruge.

Pogodnosti:

-          mogućnost produžetka angažmana te profesionalnog razvoja i napredovanja.

Početak rada: nakon obavljene selekcije.

Sve zainteresirane molimo da prijavu sa životopisom, motivacijskim pismom i preporukama pošalju do 25. ožujka 2016. godine isključivo na mail: udd@zg.t-com.hr s naznakom: “za natječaj”. Nepotpune ili zakašnjele prijave neće biti razmatrane.

15.02.2016.

 

* * *

 

SEMINAR ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA I PREDSTAVNIKE LOKALNIH SAMOUPRAVA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

“Umrežimo se – protiv korupcije”

Split, 23. i 24. listopada 2015.

/

SEMINAR FOR REPRESENTATIVES OF LOCAL CIVIL SOCIETY ORGANISATIONS AND PUBLIC ADMINISTRATION COUNTY OF SPLIT-DALMATIA

“Let’s create a network – against corruption!”

Split, October 23rd and 24th, 2015

Centar za održivi razvoj u suradnji s UDD – Udrugom za demokratsko društvo organizira seminar za predstavnike lokalnih organizacija civilnoga društva i predstavnike lokalnih samouprava Splitsko-dalmatinske županije “Umrežimo se – protiv korupcije!”, koji će se održati u Splitu, 23. i 24. listopada 2015. u okviru istoimenog projekta.

Seminar se organizira s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva Splitsko-dalmatinske županije za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini.

Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovdje možete vidjeti radnu verziju programa seminara.

Za prijavljene sudionike izvan Splita moguća je nadoknada troškova puta i smještaja, a za sve prijavljene sudionike osigurana je prehrana.  Troškovi kotizacije su pokriveni sredstvima projekta.

Prijaviti se možete ispunjavanjem i slanjem prijavnice na e-adresu  cor.dalmacija@gmail.com do utorka, 20. listopada 2015., . Broj sudionika ograničen je na 25. Kriterij odabira bit će redoslijed prijave na seminar. Svi prijavljeni dobit će informaciju je li njihova prijava prihvaćena, mjesto održavanja seminara i sve potrebne praktične informacije dobit će najkasnije do 21. listopada 2015. godine, do 17 sati.

——————————————————————————————————————————————

SEMINAR ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA I PREDSTAVNIKE LOKALNIH SAMOUPRAVA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

“Umrežimo se – protiv korupcije”

Metković, 19. i 20. lipnja 2015.

/

SEMINAR FOR REPRESENTATIVES OF LOCAL CIVIL SOCIETY ORGANISATIONS AND PUBLIC ADMINISTRATION COUNTY OF DUBROVNIK-NERETVA

“Let’s create a network – against corruption!”

Metković, June 19th and 20th, 2015

Udruga Dobra iz Metkovića u suradnji s UDD – Udrugom za demokratsko društvo organizira seminar za predstavnike organizacija civilnoga društva i predstavnike lokalnih samouprava Dubrovačko-neretvanske županije “Umrežimo se – protiv korupcije!”, koji će se održati u Metkoviću, 19. i 20. lipnja 2015. u okviru istoimenog projekta.

Seminar se organizira s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva Dubrovačko-neretvanske županije za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini.

Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovdje možete vidjeti program seminara.

Za prijavljene sudionike izvan Metkovića moguća je nadoknada troškova puta i smještaja, a za sve prijavljene sudionike osigurana je prehrana.

Prijaviti se možete ispunjavanjem i slanjem prijavnice na e-adresu dobra.udruga@gmail.com do subote, 13. lipnja 2015. godine. Broj sudionika ograničen je na 25. Kriterij odabira bit će redoslijed prijave na seminar. Svi prijavljeni na vrijeme će dobiti informaciju je li njihova prijava prihvaćena, a sudionici će također dobiti i sve potrebne praktične informacije.

Prijavnica za seminar – organizacije civilnog društva

Prijavnica za seminar – gradovi i općine

——————————————————————————————————————————————–

SEMINAR ZA NOVINARE / SEMINAR FOR JOURNALISTS

“Umrežimo se – protiv korupcije” / “Let’s create a network – against corruption!”

Zagreb, 12. i 13. lipnja 2015. / Zagreb, June 12th and 13th, 2015

Udruga za demokratsko društvo (UDD) organizira seminar za novinare “Umrežimo se – protiv korupcije!”, koji će se održati u Zagrebu, 12. i 13. lipnja 2015. u okviru istoimenog projekta.

Seminar se organizira s ciljem jačanja kapaciteta novinara na području transparentnosti, osobito vezano uz pravo na pristup informacijama, sukob interesa i javnu nabavu.

Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra i Centra za održivi razvoj s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja. Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovdje možete vidjeti radnu verziju programa seminara.

Za prijavljene sudionike izvan Zagreba pokrivamo troškove puta i smještaja, a za sve prijavljene sudionike osigurana je prehrana. Prijavom na seminar sudionici se obvezuju do kraja godine objaviti rad tematski povezan sa seminarom.

Prijaviti se možete ispunjavanjem i slanjem prijavnice na e-adresu udd@zg.t-com.hr do srijede, 10. lipnja 2015. u 12 sati. Broj sudionika ograničen je na 20. Svi prijavljeni na vrijeme će dobiti informaciju je li njihova prijava prihvaćena, a sudionici će također dobiti i sve potrebne praktične informacije.

Prijavnica za seminar

——————————————————————————————————————————————–

« EUROSFERA

– nove prilike»

u utorak, 30. rujna 2014., u 13 sati,

na Hrvatskom katoličkom radiju (HKR)

Uz vijesti i zanimljivosti iz EU s područja zaštite potrošača, okoliša i zdravlja, te sigurnosti hrane,

poslušajte razgovor s gostom,

Tomislavom Tomaševićem,

o upravljanju vodama.

Je li trenutno stanje s upravljanjem vodama u Hrvatskoj zadovoljavajuće?? Očekuje li nas privatizacija upravljanja vodama? Kakva su iskustva u drugim zemljama EU?

Što je alternativa privatizaciji? Kakvi su to participativni modeli upravljanja javnim poduzećima za vodoopskrbu i odvodnju?…

Pitanja možete postaviti telefonom na 01 460 99 88,   sms-om na 099 460 99 88

ili e-putem na udd@udd.hr ili eurosfera@hkr.hr.

H K R
Sljeme 103,5 mhz, Split 97,9 mhz, Biokovo 107,9 mhz, Šibenik 104,5 mhz, Vinkovci 104,9 mhz, Osijek 98,6 mhz, Slavonski Brod 98,5 mhz, Vukovar 102,4 mhz.

Ovaj projekt financira EU kroz program IPA INFO 2012

Projekt sufinancira Ured za udruge  Vlade Republike Hrvatske

 

Odgovori